уторак, 18. фебруар 2014.

Snimke najvišeg vodenog tobogana na svijetu otkrivaju o kakvoj se ludosti radi

 

 

 

 

Ovisnici o adrenalinu uskoro bi mogli dobiti svoj ultimativni fiks, jer najveći vodeni tobogan na svijetu samo što nije otvoren za javnost.
vodeni park
Brže, više, jače… to je moto današnjih generacija, a svaki smo dan svjedoci neke nove ludorije kojom bi se privukla pažnja svijeta, te zaradio koji dolar više. Kada ste u poslu sa zabavnim vodenim parkovima, teško možete smisliti nešto novo i revolucionarno, tako da se najpametnije okrenuti ekstremima. A što je ekstremnije od 50-metarskog vodenog tobogana?
Sa svojih 52 metra visine, tobogan nazvan Verrückt (na njemačkom znači “lud”) najviši je na svijetu, te tako za par desetaka centimetara nadmašuje čak i slapove Niagare. Smješten je u velikom vodenom parkuSchlitterbahn u američkom Kansas Cityu, a dok čitate ovaj tekst, prvi se hrabri pioniri već spuštaju niz njega i provjeravaju radi li se uistinu o samoubilačkom pohodu.
Nakon što prijeđete ukupno 264 stepenice i dođete do vrha, vjerojatno će vam početi klecati koljena, a ne pomaže niti pogled na gotovo okomitu strminu koja uopće ne izgleda sigurno. A kada se jednom ohrabrite i spustite niz ovu ludoriju, očekuje vas postizanje brzine od preko 100 km/h i lako mogući šesterostruki infarkt. No to nije sve! Kada se jednom spustite na razinu zemlje, naletiti ćete na 15-metarski ‘brežuljak’, koji će vas maltene katapultirati u zrak i na kraju prizemljiti u jedan od bazena. Naravno, tehnologija za ovakvu ludost je najmodernija koja postoji, te se iz Schlitterbahna kunu kako je cijelo iskustvo apsolutno sigurno, ali svejedno… wtf?!


Na ovu unikatnu vožnju posjetitelj neće moći ići sam, već u grupama od po četiri ‘vozača’, koji će biti smješteni na svojevrsnu splav. Uprava vodenog parka se nada da će Verrückt postati njihova glavna atrakcija, u što nimalo ne sumnjamo, a njegovo se otvaranje očekuje 23. svibnja ove godine. Nije da ćemo se u bližoj budućnosti zaputiti u Kansas City, ali tko zna, možda jednog dana i završimo u Schlitterbahnu, pa iz prve ruke provjerimo kako je to poigrati se vlastitim životom!