среда, 8. јануар 2014.

Ples oko sipke kako to rade Kineske profesionalke

 

 

 

 


U kineskom gradu Tjencinu osnovana je i 2012. godine reprezentacija u disciplini "Ples oko šipke" kako bi se obezbedilo učešće na Svetskom prvenstvu zakazanom za novembar u Cirihu. Nacionalni tim, koji je formiran od pojedinaca koji su se istakli u lokalnim takmičenjima, obuhvatao je pet devojaka i dva mladića, uz šest rezervnih plesača. Disciplina, sudeći po skorašnjim snimcima treninga, postaje sve popularnija.

Nedavno, nakon što su slike treninga na snegu Nacionalnog tima za ples oko šipke, izazvale opšte oduševljenje korisnika interneta, državna agencija Sinhua omogućili je zainteresovanima i da kamere "zavire iza scene".

Sada reprezentaciju čini 16 plesača i obavljaju se poslednje pripreme za učešće na Svetskom prvenstvu estetskih egzibicija "Šipka, sport, fitnes" koji treba da se održi ovog meseca u Londonu.


Plesačica i reprezentativka He Bi kaže da svakom dnevnom treningu prethodi sat vremena fizičkog zagrevanja: "Ne možemo da nosimo mnogo odeće, pa poneked čak - da bi se smanjilo trenje - kvasimo vodom i svoje telo i šipku, što je, doduše, zimi ume da bude malo nezgodno."