среда, 1. јануар 2014.

10 najglupljih načina da napraviš dete

 

 

 

 

Popio si dosta piva, a ona isto toliko koktela, i napokon posle nekoliko skupi večera i reka koktela, ti ova ova ekstremno zgodna devojka ste krenuli kod tebe i nema šanse da uništiš ovako dobro raspoloženje sa kondomom, zar ne?
Samo još pravilno da ga stavite. Foto: ShutterstockSAMO JOŠ PRAVILNO DA GA STAVITE. FOTO: SHUTTERSTOCK
Loša ideja druže, očajna! U stvari, idemo malo u budćnost da vidiš koliko je zapravo tvoja odluka bila očajna. U prvoj godini bebinog života između poseta lekaru, odeće, obuće, pelena, hrane i svega ostalog jedno malo, malenco bebče roditelja  može da košta pa kao devet do deset prosečnih plata u Srbiji i to je malo.

Dakle ukoliko nisi spreman da menjaš pivo za bebi formule, bolje bi ti bilo da pročitaš ovaj članak. Jer čak i ako igraš na sigurno većinu vremena, verovatno si se zeznuo na načine na koje nisi ni mogao da veruješ da mogu da ti se dogode.

GREŠKA: MISLIŠ DA SEKS DOK STOJITE SPREČAVA TRUDNOĆU
Prvo nismo mogli da verujemo da iko normalan može da poveruje u ovu glupost, ali ako je verovati istraživanju sprovedenom 2010. godine, takvi primeri postoje. Dakle ono što morate da upamtite je: "Gravitacija nije kontraceptivno sredstvo", bar tako tvrdi dr Debi Herbenik, zamenik direktora Centra za promociju seksualnog zdravlja. Ovo je naizgled očigleda procena, zar ne? Seti je se sledeći put, kad budeš hteo seks na brzaka.

GREŠKA: UZMEŠ KOJI GOD LUBRIKANT
Uvek, uvek, uvek, uvek, uvek proverite od čega je taj lubrikant napravljen ili taj kondom koji ste planirali da stavite neće vredeti ni dinar, znate već koji. "Lubrikanit koji su na bazi ulja ili naftnog maziva kao što su mineralna ulja ili losioni za masažu, mogu da unište vaš kondom, tačnije rečeno veća verovatnoća da ćete ga probiti" kaže seksolog Megan Andeluks.

GREŠKA: RUKE SU TI ZNOJAVE, PA ĆEŠ KONDOM DA OTVORIŠ ZUBIMA
O ovome ne treba mnogo da ti pričamo, korišćenjem bilo kakve alatke da otvoriš kondom, bilo da je u pitanju nož, makaze ili tvoji zubi, možeš vrlo lako da probušiš sitnu sićušnu rupu u svojoj zaštiti. Razmisli dobro da li želiš oštre predmete i blizu veoma tanke barijere koja te deli od očinstva.

GREŠKA: STAVIŠ KONDOM, ALI NE OSTAVIŠ PROSTOR PRI VRHU
Još jedna osnovna greška, evo da vam objasnimo na primeru. Ako staviš svoj dlan na slavinu i pritisneš, a zatim odvrneš slavinu do kraja, gde će ta voda otići? Ne moraš da budeš naučnik za ovo... Dakle, ostavi bar pola cenitmetra na vrhu kako bi kondom kako treba "uhvatio" tvoju ejakulaciju, bez ovog prostora, rizikujete pucanje kondoma.

GREŠKA: ONA PIJE TABLETE, NE TREBA TI KONDOM
Ako ste u vezi, trebalo bi da joj verujete da pije svaki dan u isto vreme pilule. Ali ako je to veza na jednu noć, onda nije vredno rizika. Prema nekim istraživanjima pilule daju od 91% do 99% posto zaštite, ali u kombinaciji sa kondomima je ta zaštita je gotovo savršena.

GREŠKA: PIJAN SI KAO LETVA I NE MOŽEŠ DA PRONAĐEŠ KONDOM, PA TI I NE TREBA
Naravno da je neprijatna situacija, ako ste ti i devojka spremni za akciju a ti ne možeš da nađeš kondom. Da li bi trebalo da ti ponovimo priču o bogatstvu koje bi trebalo da uložiš u dete?!? Ustani i traži jače ili istrči i kupi drugi! Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, sa savršenom upotrebom kondomi sprečavaju 98% trudnoća. To je poprilično dobra statistika.

GREŠKA: DRŽIŠ KONDOM U NOVČANIKU ČITAVU VEČNOST
Ukoliko upotrebiš kondom koji nije pravilno čuvan, može da te dovede u mnooogo goru situaciju nego što je bila tvoja "seks suša". Ekstremne toplote ili hladnoće mogu da oštete lateks od kojeg je kondom napravljen. Najbolje mesto za čuvanje vaših kondoma su hladnjikava, tamna i suva mesta, kao što je fioka od tvog stola.

GREŠKA: NE STAVLJAŠ LUBRIKANT SA UNUTRAŠNJE STRANE KONDOMA
Ukoliko imaš maratonske seks sesije (svaka čast tebra), možeš vrlo lako da oštetiš kondom, tako što će vremenom postati suv i lakše će se pocepati, naravno iznutra."Uvek koristite malo lubrikanta iznutra. On sprečava pucanje i za onog koji nosi kondom daje mnogo bolji osećaj." kaže Analuks. Ali, molimo te još jednom da pročitaš drugu grešku.

GREŠKA: SKINEŠ KONDOM PRE NEGO ŠTO SE SEKS ZAVRŠIO
Ukoliko si sam sebe pohvalio činjenicom da si iskoristio bar malo kondom, nemoj! Prema nikim istraživanjima, ako i staviš kondom previše rano, to može direktno da utiče na efikasnost tvoje zaptite. Ali znaš šta, ako ga držiš sve vreme, to itekako može da poveća šansu da ne postaneš otac, kad ti vreme nije! Samo drži koren kondoma kad završiš da se ne pocepa i izlije znaš već šta, znaš već gde.

GREŠKA: NE TREBA TI KONDOM, UVEK GA IZVUČEŠ NA VREME
Možda misliš da si već postao profesionalac u tome, ali čak i da ga svaki put izvučeš na vreme devojka opet može da ostane trudna. Kako? Pa prema istraživanju časopisa Planned Parenthood, ona mala sluz što ide pre sperme, može da pokupi dovoljno tvojih igrača koji su ostali u cevi od prethodne ejakulacije i da oplodi jajnu ćeliju. VAAAU, ovorili smo ti oči zar ne? Sada napolje i uživaj u bezbednom seksu, osim ako ti nije vreme da postaneš ćale!